E sad stvarno stiže/stigao sneg, zima izgleda ne trpi dalja odlaganja

7.  januar 2024 – Meteorolozi su u decembru nekoliko puta najavljivali sneg, te možda će za Novu godinu, ako ne tada a onda za Božić sigurno… Kako su sve prognoze na period duži od nekoliko dana nepouzdane, što i sami priznaju, sada su na satelitskim snimcima uočeni snegonosni oblaci, tako da se već večeras u nekim, a sutra i u ostalim krajevima naše zemlje očekuju snežne padavine, navodi se u današnjem saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva i umeren i jak severozapadni vetar.

Sutra, 8. januara, biće hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini.
U utorak u većini mesta biće ledeni dan sa dnevnom temperaturom ispod 0 °C, pre podne uz provejavanje slabog snega, posle podne prestanak padavina.
U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju suvo uz delimično razvedravanje ali će se zadržati hladno vreme, u većini mesta dnevna temperatura oko 0 °C, glasi prognoza RHMZ.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!